• HUR FUNGERAR PROFHILO

  Efter behandling kvarstår Profhilo i huden i omkring 28 dagar. Under denna tid sker stimuleringen av 4 olika typer av kollagen och elastin genom långsam frisättning av Hyaluronsyra (HA).

  Stimuleringen resulterar i signifikant vävnadsförbättring. Därför kan vi inte säga att Profhilo är en hudförstärkare eftersom den också har en signifikant åtdragnings- och lyftande effekt på vävnaden.

 • UNIK PRODUKT

  Det finns många egenskaper som gör Profhilo unikt jämfört med allt annat tillgängligt på marknaden just nu. Det finns inget BDDE-innehåll. Det är termiskt tvärbundna genererande stabiliserade hybridkooperativa komplex av H-HA och L-HA. Trots sitt höga HA-innehåll har den en låg inflammatorisk profil som kunnat påvisas i kliniska studier.

 • STABILISERAD

  Profhilo utvecklas genom att använda en patenterad teknik som resulterar i hybrid kooperativa komplex mellan högmolekylär HA och lågmolekylär HA utan användning av kemiska tvärbindande föreningar. Dessa komplex ökar Hyaluronsyrans förmåga att motstå enzymatisk och mekanisk nedbrytning.

 • FÖRDELAR

  I Profhilo frisätts L-HA långsamt från HA-hybridkomplexen och utlöser därför inte de första inflammatoriska cytokinerna som gör den väldigt biokompatibel. Det ökar också patientens komfort under och efter behandling och ger hydrering till huden, särskilt i epidermis - Hydro-effekten.

  H-HA i Profhilo ger en stabil HA-arkitektur i dermis. Detta ger en volymetrisk effekt - Lift-effekten.

  En annan fördel med det stabila kooperativa hybridkomplexet jämfört med H-HA och L-HA är ökningen av nivåerna av kollagen av typ I och typ III i fibroblast och typ IV och VII kollagen i keratinocyter

  Detta resulterar i förbättrad hudkvalitet och hudhydratisering både i dermis och epidermis. Det finns också ökad produktion av endogen HA och elastin vilket ger huden ett mer ungdomligt utseende.